26
feb

Crushi testdrive – Sushitest

Tussen de bedrijven door is Jeroen benaderd door Sushitest en zij troffen elkaar even geleden. Sushitest wilden Crushi graag eens proeven en meer horen over het verhaal achter Crushi. Het was een leuke sessie waarin de twee smaakvarianten, die als eerste geïntroduceerd zullen worden in Nederland, uitvoerig getest zijn. California Crushi en Vega Crushi. Ook de eigen Inspired Crushi werd aan eenzelfde test onderworpen. Euhm, getest…, er werd veel getest (:

Crushi – Sushi in 2.0 vorm

Sushi is ongekend populair en zit in een evoluerende vlucht. De liefhebber wilt verrast blijven worden en dus speelt de Aziatische tak van de horeca hier slim op in. Verrassende sushi creaties met carpaccio, roomkaas, aardbeien. Je verzint het niet, maar toch prijken ze toch steeds vaker op de menukaarten. Nu is er een nieuwe variant die op zijn beurt de sushi wereld in positieve zin wilt opschudden: Crushi.

In het restaurant Inspired in Utrecht presenteren rasondernemers Jeroen van de Velde en Martijn Klein trots hun culinaire innovatie. Crushi lijkt op een traditionele roll, alleen heeft deze een krokante, warme bite. Voor de bereiding wordt verse ingrediënten gebruikt om deze in de laatste stap te frituren. Het resultaat is een crunchy sushi fingerfood die heerlijk samen gaat met een goede, witte wijn.

Het resultaat is een crunchy sushi fingerfood die heerlijk samen gaat met een goede, witte wijn. Klik om te Tweeten

Tijdens een proeverij maken wij kennis met drie varianten Crushi. De California Crushi, Vegetarische Crushi en de Inspired Crushi. Elke roll is opgedeeld in ongeveer 5 stuks. Ze zijn goed gevuld en daardoor wat groter van stuk dan we gewend zijn. We proeven een combinatie van zachte, warme ingrediënten die ook echt een sushi smaak heeft. Bedekt met een knapperig jasje doet ons dit denken aan de Tempura Roll. We hebben niet direct het idee dat we daadwerkelijk sushi eten, maar het smaakt wel goed!

De bedenkers van Crushi benadrukken dan ook dat zij niet de strijd willen aangaan met sushi of sushi restaurants. Met Crushi richten zij zich op festivals, strandtenten en party cateraars. Toch geloven wij wel dat Crushi in de smaak zal vallen bij sushi liefhebbers. Het heeft de herkenbare smaak en is een toegankelijk hapje wat past bij een heerlijke zomerdag. Met de vegetarische Crushi is ook gedacht aan de consument die geen vis lust. Kortom: voor ieder wat wils.

Het gepatenteerde Crushi wordt op 2 maart 2015 officieel gelanceerd. Vanaf dat moment zal het zich verspreiden onder horeca in Nederland. Houd dus in de gaten of het binnenkort op de menukaarten verschijnt van je favoriete restaurants. Of nuttig een Crushi tijdens een festival in plaats van een zak patat. Want Crushi is niet alleen lekker, het is ook een verantwoorde hap met relatief weinig calorieën.

Ben je benieuwd naar Crushi en kan je niet wachten? Bezoek dan restaurant Inspired!

Bron: Sushitest

Ook zo’n zin in een testrit, wil je Crushi gewoon proberen of op de kaart zetten, laat het direct aan ons weten, download de informatie èn bestel Crushi!

contact

Crushi

info