13
jan

Utrechtse ondernemers krijgen volledig patent op nieuwe vorm van sushi: Crushi

Martijn Klein en Jeroen van de Velde overhandigen op feestelijke wijze Crushi aan Marcel Gonzalez van Deli Xl op de Horecava

Twee Utrechtse ondernemers hebben deze week op de vakbeurs Horecava hun gepatenteerde product gepresenteerd: krokante sushi oftewel Crushi. De Utrechters willen met dit product sushi opnieuw uitvinden.

Het zijn drukke dagen voor Jeroen van de Velde en Martijn Klein. Met meer dan 10.000 stukjes Crushi zijn de twee mannen naar de Horecava in Amsterdam gereden om hun product te presenteren. Crushi is simpelweg gezegd sushi met een krokant jasje.

Het idee voor Crushi ontstond in de keuken van restaurant Inspired aan de Biltstraat in Utrecht en is gebaseerd op twee foodtrends: sushi en fingerfood. Nadat Van de Velde en Klein samen het plan hadden om het product op de markt te brengen zijn ze heel Europa rond geweest: “We hebben gesproken met voedseldeskundigen, horeca, leveranciers en technici om zo het product te perfectioneren.” Het voelt als een jongensboek laat Van de Velde weten: “Als twee Utrechtse jongens willen we de markt veroveren met dit mooie zelfbedachte product.”

Crushi is simpelweg gezegd sushi met een krokant jasje. Klik om te Tweeten

De Crushi werd met open armen ontvangen, vertelt Martijn Klein. “Het is mooi om te zien hoe enthousiast de reacties waren en hoeveel mensen je belangeloos willen helpen als het product gewoon goed is. We hebben iedereen laten proeven, want je kunt wel een mooie site bouwen en een enorme marketingcampagne opzetten, maar uiteindelijk gaat het om de smaak.”

Vanwege de innovatieve eigenschappen van het product kregen de ontwikkelaars volledig patent op de Crushi. Het product zal eerst verkocht worden aan bedrijven, later zal het wellicht ook in de supermarkten te komen liggen. Volgens de Utrechters is het een ideaal product voor bijvoorbeeld festivals, strandtenten en partycateraars.

Bron: DUIC.nl

Update: Crushi, crunchy sushi is inmiddels verkrijgbaar via onder andere: DeliXL, Hanos, Jan van As, Food Partners, Chef’s Culinar
Heb jij eenzelfde verhaal wat zich laat lezen als een jongensboek neem dan contact met ons op, download de informatie èn bestel Crushi!

contact

Crushi

info